TÚLON TÚL - Idézetek az önismeret útján

Idézetek az önismeret útján

Home Témakörök Szerzők Legújabbak Galéria

"munka" témájú idézetek

Tetszik
Ne úgy tegyük a dolgainkat, mintha valami másra készülnénk fel.Például az ételkészítés nem előkészület, hanem gyakorlás. A főzés nem csak annyit jelent, hogy ételt készítünk valakinek vagy saját magunknak, hanem az őszinteségünk kifejezése is. Tehát amikor főzöl, ki kell fejezned magad a konyhai tevékenységben. Hagyj rá időt magadnak bőségesen, és úgy dolgozz, hogy semmi ne járjon az eszedben, és ne várj el semmit. Csak főzz! Ez is az őszinteséged kifejezése, gyakorlásunk része. Szükséges, hogy ilyen módon zazenben ülj, de nem az ülés az egyetlen lehetőséged. Bármit is teszel, annak ugyanezt a mély tevékenységet kell kifejeznie. Meg kell becsülnünk azt, amit éppen csinálunk. A valami másra való készülés nem létezik. A bódhiszattva útját nyílegyenes útnak vagy „sok ezer mérföld hosszú vasúti sínnek” nevezik. A sín mindig ugyanolyan. Ha kiszélesedne vagy elkeskenyedne, az végzetes lenne. Akárhová mégy, a vasúti sín mindig ugyanolyan.
Ez a bódhiszattva útja. Tehát még ha a nap nyugaton kelne is, a bódhiszattvának csak egy útja van. Az az útja, hogy minden pillanatban kifejezze természetét és õszinteségét.

Fényképes idézet készítés
idézet képeslap készítése
Tetszik
A jól elvégzett munka egyetlen jutalma, hogy elvégezhettük.
Fényképes idézet készítés
idézet képeslap készítése
Tetszik
Soha ne nyomja el az álom fáradt szemeidet, mielőtt a nap művét háromszor el nem gondoltad: mit mulasztottál, mit tettél, milyen szent kötelességet nem teljesítettél?
Fényképes idézet készítés
idézet képeslap készítése
Tetszik
Este mindig vidám leszel, ha a napot hasznosan töltötted.
Tetszik
Ne szégyelld, ha segítségre szorulsz. A te dolgod – mint a katonáé ostrom alkalmával – az, hogy kötelességedet teljesítsd. S vajon mit tennél, ha sérült lábbal egymagadban nem tudsz feljutni a bástyára, más segítségével azonban mégiscsak feljuthatsz?
Fényképes idézet készítés
idézet képeslap készítése
Tetszik
Az élet csak azt az egyet követeli, hogy mindannyian tegyük meg, ami a kötelességünk.
Tetszik
Feladván a ragaszkodást tetteid gyümölcséhez, mindig mint kötelességet végezd összes tevékenységed! A lehető legjobb, amit tehetsz az emberek tanításáért, az kötelességed teljesítése.
(Bhagavad-gíta)