TÚLON TÚL - Idézetek az önismeret útján

Idézetek az önismeret útján

Home Témakörök Szerzők Legújabbak Galéria
Robert Adams

Robert Adams 1928 – 1997

Amerikai neoadvaita tanító. Már izennyolc évesen személyesen kereste fel Sri Ramana Maharsit az indiai Tiruvannamalaiban, akinek szellemi követője és híve lett. Élete későbbi szakaszában szatszangokat tartott kis csoportok számára Kaliforniában.

Tetszik
Az első, amit fel kell ismerned, hogy soha nem jön el az idő, amikor eltűnsz vagy meghalsz, mert sohasem volt olyan, hogy megszülettél. Mindig tudatosságként léteztél, és mindig tudatosságként fogsz létezni. Miután felébredtél, mi történik veled, amikor meghalsz? Hová mész? Amikor felébredsz, ott maradsz, ahol vagy. Nincs hová menni, és nincs sehová visszatérni. Egyszerűen vagy. Az Önvalód vagy, a mindenütt jelenvalóság.
Tetszik
Soha ne felejtsétek, milyen céllal jöttetek ide! Az abszolút valóságban az az igazság, hogy nincs semmiféle cél. A világegyetem nem valamilyen céllal létezik. Te sem valamilyen céllal létezel az abszolút valóságban. De amíg azt hiszed, hogy test vagy elme vagy, addig az a célod, hogy ne legyen célod. Arra fordítod az energiádat, hogy semmivé válj. De amíg még nem váltál semmivé, ne hidd, hogy semmi vagy!
Tetszik
Meg kell tanulnunk békén hagyni a világot. Annyira belebonyolódtunk a politikába, a családi életbe, a munkába és a többibe, hogy elfelejtjük: meg vannak számlálva az éveink, melyeket még ezen a földön ebben a testben töltünk. És mihez kezdünk a még hátralévő idővel? Olyan dolgokra fordítjuk, amelyek valójában nem léteznek, értelmetlenek.
Fényképes idézet készítés
idézet képeslap készítése
Tetszik
Dolgozz a szereteten, az együttérzésen és az alázaton, ne csak az Ön-kutatást gyakorold!
Tetszik
Nem tudom, mi a tudatosság, de Az vagyok. Ha tudnám, mi a tudatosság, nem lenne Az, mert csak egy szót ejtenék ki, és maga a kiejtése korlátozná ezt a szót. Tehát a tudatosság nem valami. Nem valami, amit meg lehet fogni. Nem valami, amit le lehet írni. Nem valami, amiről könyvet lehet írni. A tudatosság csend. Időnként azt mondom, hogy a tudatosság az abszolút valóság, ami csak még több szó, és el kell magyaráznom az abszolút valóságot. A tudatosság a végső egység, a tiszta intelligencia. A tudatosság mindez.
Tetszik
Húzd ki magad! Ne félj többé! Semmi sem árthat neked. Valójában nincs semmi ezen a világon, ami bármit tehetne veled. Szabad vagy! Te vagy minden létezés alapja. Minden csak kép a tudatosságon. Az egész univerzum, az összes bolygó, az összes galaxis kép a tudatosságon. És te a tudatosság vagy. Ismerd az Önvalód, és légy szabad!
Fényképes idézet készítés
idézet képeslap készítése
Tetszik
Minden Istené. Minden Isten. Igaz, hogy látszólag te használod, de egy pillanatra se hidd, hogy a tiéd.
Tetszik
Az emberek még a meditációban is vallásos hitük Istenére próbálnak összpontosítani, valamilyen dologra fókuszálnak. Ezektől nem fogsz felébredni; a koncentrációdat talán fejleszteni fogják, kicsit egyhegyűbbé teszik az elmédet, de nem fognak felébreszteni. Egyedül akkor fogsz felébredni, amikor az elméd elpusztult. Az kell, hogy az elme nyomtalanul eltűnjön.
Fényképes idézet készítés
idézet képeslap készítése
Tetszik
Ne nyugtalankodj semmin ezen a világon! Felismerni, hogy Isten gondját viseli mindennek, ez az igazi önátadás.